Sivut

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Onko tää sitä "pöhinää"?

Tulevan tönön emännälle on tiedossa kyllä muutamia huonounisia öitä, kun sisäpuolen täyttöä sulatellaan kahden hallilämmittimen voimalla. Joo, KAKSI hallilämmitintä... Ei hallissa vaan meidän huoneistoalaltaan 134 neliön talossa. On kyllä lämmin... kohta mennään kattellen kuinka hirret halkeilee äkkinäisestä lämpövaihtelusta. No ei sekään nyt harmita niin mutta aina kun kuuluu piipaapiipaa niin käy mielessä, että jokohan se talo siellä palaa... 

Tarkoitus on saada nyt täyttö sulaksi sokkelin alaosaa myöten, että putkimiehet pääsevät tekemään putkivedot ja lattiavalua kohtihan tässä mennään. Ensi viikolle saa jo tilata styroksit ja raudoitusverkot. Kun lattiavalu on tehty, ajattelee kuinka vähän ja niin paljon on enää/vielä tekemistä. Hirsitalossa on se lyömätön etu, että kun ei laita lisäeristettä ulkoseiniin, on seinät pintakäsittelyjä vaille valmiit pystytyksen jälkeen. 

Nyt sai kaivaa 30cm syvälle kun tuli kuuraista sepeliä vastaan. Saapa nähdä kauanko noiden lämppäreiden täytyy pöhöttää ennenkuin maa on kunnolla sulaa ettei valut ja putket notkahda. Aikamoinen pöhinä kyllä kuuluu talosta ulos noista vekottimista, vaikka tuota ei kyllä voikaan sanoa "yleishyödyttömäksi pyöriskelyksi". 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti