Sivut

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Takka valmis!

Nyt on jotain valmista, nimittäin takka ja piippukin pellitetty ja hatuttettu. Nyt odotellaan pari viikkoa ja saa kokeilla ensimmäisiä tulia sytytellä takkaan. Ei se niin hullulta lopuksi näytä valkoisella seinällä ja harkkohormilla. Takkaseinässä on siis hieno antiikkilaasti ja päällä hopealasyyri ihan yyyybermahtavalla kuviotelalla telattuna ;).

Piippu pellitettynä ja hatutettuna. Tämä komeilee meidän talon katolla ensimmäisenä läpivientinä.

Tässä takka. Sisustuskiven pinta pitää vielä putsata kaikenmaailman laastipölystä jne. mutta tässä se nyt on! Pienimpiä Uuniseppien takoista tämä poiju. Sutaisin takan kylkiin myös hopealasyyria, näyttäytyy valaistuksessa sitten hienosti. Mitä olette mieltä, pitäisikö takkaseinän olla harmaa?? Kommentoida voi tuonne alhaalle postauksen jälkeen.

Tässäpä minun kuviotelani, eli kaupan hedelmäpussi teipattuna telan päälle :D


Olen aloittanut vahaamaan hirsipintoja sisällä Osmo colorin kuultavalla valkoisella. On todella työläs levittää tuo puuvaha. Nyt olen käyttänyt sutia hirsien väleihin, ja lyhytnukkaista telaa suoralle osuudelle. Sillä lailla tuntuu tulevan aika peittävää, vaikka väri onkin läpikuultava. Seuraavan huoneen käsittelen mahdollisesti jollain muulla tavalla, esim. sienellä tai jollain rätillä. Mutta jos tykkää valkoisesta hirsiseinästä niin on todella hienon näköistä! Jättää hienosti kaikki halkeilut ja oksakohdat näkyviin. Kuivuessaan ei kuitenkaan tee vahamaista pintaa kuten supi saunavaha, vaan imeytyy puuhun ja jättää sen puumaisen karheaksi.Tämän yhden seinän käsittelyyn vierähti aikaa viisi tuntia. Tosin tela hajosi kesken kaiken ja välillä piti käydä katsomassa mikä sammakko ulkona kurnuttelee, mutta joka tapauksessa kauan meni aikaa. Ja hirsien välit veivät sitä eniten, sitten kaikki valumisien korjailut ym.1 kommentti: