Sivut

tiistai 31. toukokuuta 2016

Kyllä hakattiin taas päätä kiveen

Tänään Rototecilta tultiin asentamaan porakaivoon kollektoriputkia ja vaakaputket kaivolta tekniseen tilaan. Kaikki ei mennyt helpon kaavan kautta, sillä vaakaputket piti saada riittävän syvälle suojaan. No vastassa oli arvatkaas mikä? No ystävämme KALLIO. Suojaputkille jotka kulkivat sokkelin alta ei päässyt suoraan millään. Putkea piti mutkitella ja lopuksi se laitettiin kulkemaan sen verran ylhäällä, että täyttömaata täytyy saada päälle enemmän. Ajattelin jo hetken touhua katsellessani, että saas nähdä kuinka käy.

Kyllon pieni veheje ukolla!

Siinä näkyy harmaa suojaputken pää ja kalliota heti edessä. Tuo putki vie tekniseen tilaan.

Tässä lasketaan kollektoriputkea kaivoon. Putki täytettiin ensin vesietanoliseoksella

Porakaivon poraamisen yhteydessä käytettiin vettä. Nyt kun kollektoriputki asennettiin kaivoon, vesi pehmensi ja helpotti sen laittamista. Putki menee niin syvälle, että jos vettä ei siellä olisi, putki vain rikkoontuisi raapiessaan kallioon. Meidän kaivo on 119m syvä.

Kivituhkakontti myös tyhjättiin tontille täytemaaksi. Tämä on siis porausjätettä.

Lopputulosta en vielä ole nähnyt, huomenna menen katsomaan näkyykö tontilla mitään mikä viittaisi tämän päiväisiin ponnisteluihin :D

Sitten vähän kuvaa muustakin, nimittäin takasta ja yläkerrasta.

Tämä tehtiin tähän vaiheeseen jo viime viikon lopulla. Tällä viikolla homma jatkuu. Voin kertoa, kun tuohon lisättäisiin harmaa taustaseinä ja metallihormi niin voi vitsi kun olisi hieno.. Vaan eipä ole kumpaakaan! Takkaseinä ja takan hormi ovat tapelluin asia koko raksahommassa ja minä hävisin - tällä kertaa.

Yläkerta on myös vielä ihan vaiheessa, mutta todella hulppeat tilat valmistuvat sinnekin. Yläkerran korkeus korkeimmillaan on vajaa 2400 luokkaa, eli ei täytä huonekorkeuden määräystä. Mutta ei siellä selkä köyryssä tarvitse kulkea kuin ihan reunoilla. Noiden lattiapalkkien väliin tulee puhallusvillaa, samoin kuin tuonne ristikoiden väliin vinoille osille. Päätyihin ja pitkille seinille tulee ekovillan levyvillaeriste.

Sähkökeskus oli sitten käyty rehaamassa tontin nurkalla tuvan seinään ja kiinnitetty siihen! No, ompahan vähemmän maalattavaa, onneksi kerkesin sentään homesuojata seinän.


Käykää liittymässä WWF:n kummiksi, 8e kuussa tekee jo paljon saimaannorpan hyväksi =).

1 kommentti:

  1. Hyvä selostus porakaivon poraamisesta ja putkien laittamisesta, kiitos tästä. Meillä on haaveena myös porakaivo tontille. En tiennytkään, että putkien asentamisessa käytetään vettä apuna, ettei putket rikkoudu.

    VastaaPoista