Sivut

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Multasormet rakoilla

Kevät on edennyt niin pitkälle, että tilasimme seulottua multaa kasettikuormallisen eli tässä tapauksessa 36 kuutiota. Toivottavasti on riittävästi, ei se multakaan mitään halpaa ole.

Haaveilimme kovasti jostain näppärästä vekottimesta jolla nopsasti levittää tuollaisen kasan multaa, mutta koska lähellä ei ollut äkkiä saatavilla mitään, aloitimme homman perinteisesti käyttäen apuna kottikärryjä, lapiota ja rautaharavaa. Naapurin kanssa olemme puhuneet, että laitamme kuusia parin metrin välein rajalle. Ei varsinaisesti mitään kuusiaitaa ole tarkoitus kasvattaa, vaan hieman näkösuojaa toisten markeille.Kovin syvälle täytemaahan ei kuorma-autokuski uskaltanut ajaa, olisi jäänyt pian kiinni. Kaksi tämmöistä kuormaa se toi ja on kyllä hyvälaatuista multaa. Kastematoja vaan vilahtelee kun multaa lapioi. Tytön mielestä multa haisi pahalta... No ehkä siellä välillä tuulahteli lehmän syömät kukkaset.


Eipä jää epäselväksi kenen pihaan on mullat tuotu kun vana menee tielle saakka. Minulle aiheutti huokauksia, mutta kai ne katoavat tuosta jossain välissä.


Meillä on autokatoskin edennyt parin viikon aikana hurjasti, sehän oli pelkkä runko pysyssä pitkän aikaa. Nyt on pellit katolla ja paneelit kohta laitettu. Tosin loppu jää kesälle, silloin pitäisi saada sähkötykset, katoksen sisäpuolen paneelaus, maalaukset, varaston sisäpuoli jne.


Levitys aloitettiin naapurin rajalta. Tässä vielä täysin tasaamatta mutta kyllä tulee olemaan hurjat korkoerot naapuriin verrattuna, meillä on talokin korkeammalla mitä naapurilla.Tästä se alkaa nurmikon perustaminen, kyllä on kovaa liikuntaa ja varmaan on paikat kipeät vielä monena päivänä kun tätä tekee. Itse olen ollut myös tasaamassa täytemaan suurimpia möykkyjä ja kuoppia rautaharavalla. Oikea lapa jumissa ja kämmenet rakoilla =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti