Sivut

sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Vihersuunnittelua

Meillä ei ole edes multaa levitetty kokonaan, kun jo tein ensimmäiset hankinnat tulevaan puutarhaan - ja istutin ne. Okei, on tuota metsänpohjaa jo ollut tuossa hieman, mutta kovin luottavainen sen menestykseen en kyllä ole. Suunnittelin vaihtavani sen turveharkkohin jotka jätän sammaloitumaan, mikäli varvut ja kanervat kupsahtavat. Laitankin siitä kuvaa sitten myöhemmin, elävästä tai kuolleesta.

Aivan ensimmäinen kukka on naapurinrouvan tuoma pääsiäisnarsissi, istutin sen omalle paikalleen tuonne ulos ja toivon, että se juurtuu hyvin ja kasvaa ensi keväänäkin. On se kestänyt jo monet pakkaset ja lumisateet.

Kuistia vähän jo somistelin, en halunnut sinne mitään kukkaa jossa pörisee koko ajan joku otus. Inhottaa ajatellakin kuinka ne sitten tulevat ovesta sisään. Mielummin jotain vihreää jossa ei niin paljon ötököitä ole, ja tällä kertaa se oli muotoiltu puksipuu. Kuvan harja ja pojan kumpparit toimivat siinä hyvänä rekvisiittana ;).
Muut kasvit joita aion käyttää, ovat aika lailla yleisiä paria lukuunottamatta. Kaupunkiympäristössä näkee usein tuijaa, katajaa, alppiruusua, tuiviota, kääpiöhavukasveja ym. Meidän erikoisuus on mustilanhortensia ja vaahtera.


Yllä olevassa kuvassa aidanteiksi tulevia puita ja pensaita. Aronia, mustilanhortensia, tuoksuvatukka eli koristevadelma sekä syreeni. Saapa nähdä kuinka paljon tulee ongelmia tuon tuoksuvatukan kanssa, kun on kova leviämään.


Tulee meillekin tuijaa ja irlanninkatajat jo istutinkin. Vaahteraa tulee yksi kpl juuri tuon ihanan syysloiston vuoksi. Matalaa tuiviota tulee tontin rajalla olevaan kivikkoon, sekä tuijien yhteyteen kuten kuvassakin.


Vähän kukkasiakin pitää tietenkin laittaa. Tässä freesiaa, pionia, soihtuliljaa, alppiruusua, lumipalloheisiä ja se kuntta. Laitan kuvia sitten jos saan joskus jonkun kukkimaan.

Tykkään ihan hirveästi suunnitella ja laittaa puutarhaa, vaikka en ole todellakaan mikään viherpeukalo. Siksi puutarhassani täytyy olla osa kukista yksivuotisia, joita saa vaihdella vuosittain. Amppeliin kesällä köynnöstä, syksyllä kanervaa.

Ja nyt sataa lunta. 

Oikein ihanaa kesän alkua kaikille lukijoilleni ;)

- Meikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti