Sivut

maanantai 15. toukokuuta 2017

Miten saada lapset viihtymään keskeneräisessä pihassa?

Meillä siis pihan multa (kröhöm) on edelleen levitetty vain osittain, ja sittenkin kun joskus kylvämme nurmikon siemenet, on kulku mullassa kielletty.

Miten siis oma piha saadaan lapsille mieluisaksi?

Lapset kyllä viihtyvät ja keksivät tekemistä ilman ulkoleikkivälineitäkin, mutta silloin se on juuri sitä, mitä ei saisi tehdä... heitellään kiviä, juostaan jo levitetyssä mullassa, heitetään multa sepelille ja sepeliä multaan. Meillä ongelma on ratkaistu muutamilla välineillä, jotka ovat olleet erittäin suosittuja. Tässä on pomppukiikku Exit Spinner, perinteisen pomppimisen lisäksi tällä voi pyöriä. Lapset tykkäävät ihan mahdottomasti. Tämä on tarkoitus ankkuroida maahan mukana tulleella putkella, mutta meillä ei tähän kohtaan sitä saa koska sepelin alla on kiveä ja kalliota. Siirrämme sen oikealle paikalleen heti kun nurmikko kestää kävelyn. Tämä on muuten helppo siirtää eikä ole mikään isokokoinenkaan!


Toinen suosittu ihanuus on perus liukumäki. Tämä on Smobyn ja oli helppo koota. Hyvin liukuu, mutta miinusta sähköisyydestä, lapsilla on tukka pystyssä parin liukukerran jälkeen. No, eipä tuo menoa tunnu haittaavan ja lakkihan heillä vielä on päässä muutenkin. Helppo siirrettävä tämäkin keskeneräisessä pihassa.


Tein hankinnan, joka on tarkoitettu koko perheellemme, myös aikuisille. Ja se on tietenkin jättitrampoliini! Löytyy nykyään hirveän monesta pihasta, mutta kohtaa myös paljon vastustajia. Kasasin rungon 4-vuotias tyttö apurina, mutta maton kiinnitti isäntä. Vaikka se kiinnitettiin oheiden mukaan, tarvittiin siihen silti kuormaliinaa. Jousia trampoliinissa on 96, mikä takaa ihan hyvän jämäkkyyden aikuisellekin.


Sitten kun matto oli kiinni, kiinnitin reunasuojuksen ja aloitin laittamaan turvaverkon jalkoja. Mielestäni reunapehmuste olisi saanut tulla pidemmällekin. Kovin työ oli maton kiinnittämisen jälkeen turvaverkon jalkojen laitto, jokaiseen jalkaan tuli kaksi kiinnitintä ja jokaisessa kiinnittimessä oli kaksi siipimutteria... huh kuinka oli sormenpäät karheina työn jälkeen!


Mutta kun työ oli tehty, ai ihanuutta!! Hengästyttävää hikiliikuntaa mutta hauskaa, minä kun inhoan sellaista liikuntaa jota pitää varta vasten tehdä hampaat irvessä. Tästä syystä en hyödy salilla käynnistä yhtään.


Tukevat tikkaat takaavat helpon pääsyn pomppimaan. Nämähän nyt olisi helppo itsekin tehdä.

Trampoliini löytänee lopullisen paikkansa myös nurmikon puolelta aikanaan, siihen saakka se saa olla tuossa missä se nyt on.

Lisäksi laitamme leikkimökin, hiekkalaatikon, keinun... ja mitä sitten mieleen juolahtaakaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti