Sivut

sunnuntai 22. marraskuuta 2015

On hanget korkeat nietokset...

...Kun talvi talvi on täällä. Plääh. Eilenhän sitä valkoista nöyhtää satoi oikein kunnolla koko päivän, ja vaikka olikin kiva lähteä koko perheen voimin pulkkailemaan niin rakennusprojektimme kannalta se ei ollut kovin hyvä asia.

Kyllä nyt talotoimittajalla on surkeaa toimintaa suunnittelijan puolelta. Saimme perustusten mittapiirroksen, josta kas kas - puuttuivat kuorimitustiedot. No miten perustussuunnittelija osaa tehdä suunnitelmaa perustuksista jos ei se tiedä talon kuomituksia? Ei kauheasti viitsi lähteä arvailemaan niitä ettei talo ala vajoamaan.

Tänään on tontilla palaveri vastaavan mestarin ja timpurin kanssa joka tulisi meille väsäämään talousrakennusta. Autokatos ja varasto tulevat meille precut-runkona Pohrilta, samalta firmalta mistä kattoristikotkin.

Huomenna saataisiin jo kaivinkone tontille kuopimaan, mutta kun ei ole sitä perustussuunnitelmaa niin ei paljoa voi tehdä. Se viemäröintisuunnitelmakin vielä uupuu, meni uudestaan muokattavaksi kun ei sielläkään osattu katsoa liitospistekarttaa oikeinpäin, vaan oli vesijohdot ym. piirretty tontin väärästä kulmasta. Kyllä voi hohhoijaa tätä touhua... ovatko kaikki suunnittelijat jo joululomalla vai?

Toivotaan, että tämä takkuaminen on vain tässä paperinpyörittelyssä, ja itse rakentaminen sujuu vähän helpommin. Mitähän kaikkea tässä pitää vielä lähteä hankkimaan... kevytpeitteitä, aluspuita tms. työmaakoppi, tarvitaankohan agregaattia...

No tämmöisiä mietteitä tänään, katsotaan taas mihin suuntaan ollaan menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti